Allergievriendelijk stofzuigen - Allaway - centraal stofzuigsysteem

Een schoon en gezond binnenmilieu

Allergenen zijn stoffen die een allergische reactie teweeg brengen. De klachten die astmapatiënten hebben worden dan ook in hoge mate beïnvloed door deze allergenen.

Astma komt overal ter wereld voor en is er in de geïndustrialiseerde landen zelfs een toename waar te nemen. Zo'n 10% van de Nederlandse bevolking heeft helaas een chronische aandoening. Het percentage onder kinderen ligt zelfs nog 5% tot 10% hoger. Huisstofmijten zijn de belangrijkste bron van allergenen. Daarnaast produceren huisdieren en schimmels ook veel van deze irriterende stoffen.

In Nederland brengt men gemiddeld zo'n 70% van de tijd door binnenhuis. Het is dus van belang dat het binnenmilieu in zo schoon mogelijk is en de hoeveelheid allergenen tot een minimum beperkt blijft. Het centraal stofzuigsysteem kan hier een belangrijke bedrage in leveren. Doordat de binnenlucht tijdens het stofzuigen niet in circulatie wordt gebracht is er ook geen opwerveling van stof en vuildeeltjes (en dus ook allergenen).

Het centraal stofzuigsysteem kan voor astmapatiënten een hele verbetering zijn, maar een schoon en gezond binnenmilieu is voor iedereen geen overbodige luxe.